Újabb út- és parkolófelújítás készült el a Vízivárosban

Elkészült a felújítása a Budai út 92-100. számú házak közötti szervizútnak, valamint a hozzátartozó parkolóknak. Összesen 3379 négyzetméteren épült új burkolat és 375 méter hosszan cserélték a szegélyeket, a felfestett burkolati jelek felülete pedig mintegy hetven négyzetméter. A beruházást teljes mértékben önkormányzati forrásból finanszírozta a város.

Budai út 92-100. szervízút út-, és parkolófelújítása a Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében valósult meg. A kivitelezést a közbeszerzési eljárás nyerteseként az ÚTÉPPARK Kft. végezte.

A mostani beruházás nem tartalmazta a Budai út 92. és 94. előtti szakaszok burkolatfelújítását, ugyanis a tervek szerint jövőre a Vízivárosi Általános Iskola udvarát is érintő sportpálya-, játszótér- és parképítéssel együtt kerül majd sor ennek a felújítására. A beruházás összes bekerülési költsége több mint 42 millió forint volt, mely 100%-ban önkormányzati finanszírozásból valósul meg.

Horváth Miklósné, a Víziváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy a mostani műszaki átadással elkészült a körzetben minden 2018-ra tervezett helyreállítási és felújítási munka. Kiemelte, hogy a jelenlegi beruházásból kimaradt a Budai út 92-94. előtti szakasz burkolatfelújítása, mivel ez a várhatóan jövőre induló, Vízivárosi Általános Iskola udvarát érintő területrendezés részét képezi: „További 20 parkolóval fog bővülni a környék, lesz egy új játszótér, elbontják a régi kerítést az iskola udvaránál és növénytelepítés is lesz, ezáltal szerves egységet fog alkotni a jelenlegi udvarrész és a Zöldfa tér, amelynek megújul a belső sétánya is.”