Tekerj a győzelemért – Bringázz munkába!

A hónap végéig még tart a Bringázz a munkába! kampány. Tavaly a harmadik legbringásabb város lett Székesfehérvár, ahol idén is bringásreggelivel indult a kampány. Az elmúlt napok időjárása talán visszavetette kicsit a lelkesedést, de még nem késő újra elővenni a bicikliket, és a hónap végéig a kollégákkal közösen gyűjteni a kilométereket.

Tavaly mintegy 6000-en vettek részt országosan a kerékpáros közlekedést népszerűsítő kampányban, és néhány hét alatt a Balatont 2877-szer, a Földet 15-ször tekerték körbe. Elégettek eközben 42 000 szelet pizzányi kalóriát és megspóroltak 85 millió forintot, valamint 94 tonna szén-dioxidot. Mindebben Székesfehérvár is tevékenyen részt vett, a harmadik legbringásabb város címét tekerték össze a fehérvári kerékpáros dolgozók.

Idén bringásreggelivel indult Székesfehérváron a Bringázz a munkába! kampány, és bár az elmúlt napok időjárása nem feltétlenül kedvezett a biciklizésnek, még nem késő kerékpárra pattanni, és – ahogy az idei szlogen fogalmaz – “bevinni kedvencünket a munkahelyünkre”.

A Magyar Kerékpárosklub idei tavaszi kampánya már a 16. a sorban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló programban bárki részt vehet, aki a bringazzamunkaba.hu oldalról letölthető applikáción keresztül regisztrál. Ezzel automatikusan gyűjti a kilométereket nem csak saját maga, de vállalata és városa számára is. A tavaszi kampány május 31-ig tart.
forrás: ÖKK