MOL Fehérvár FC az új név

Heves vitákat váltott ki a szurkolókból a Videoton FC MOL Vidi FC-re keresztelése. A Videoton név használatával kapcsolatosan elhangoztak érvek és ellenérvek, volt aki azt mondta, hogy akkor már inkább Fehérvár, mert a Vidi a hivatalos névben furcsán mutat. Utóbbiaknak lett igazuk.

Cser-Palkovics András facebook oldalán nemrégiben megjelent az alábbi közlemény:

A piros-kék mezek július 1-jétől Székesfehérvár nevét hirdetik! Az elmúlt hetek – a klubbal és szurkolókkal folytatott – tárgyalásai után, városunk közgyűlése egyhangúan támogatta a klub névhansználat iránti kérelmét, így hamarosan MOL Fehérvár FC névvel és címerrel lépnek pályára Székesfehérvár labdarúgói. Van egy kiváló Csapatunk. Van modern stadionunk. Vannak stabil anyagi hátteret biztosító és fényes jövőt garantáló támogatóink. És van egy utánozhatatlan hangulatunk, ami visszatérhet a lelátókra.
Kérem és remélem, hogy az RBD visszatér a kapu mögé. Fontos lenne, hogy a Királyok Városáról szóló dalok, a közösség, az összetartás, tehát mindaz, ami ezt a hangulatot adja, visszatérjen a lelátókra. Kérem, hogy vegyük fel a piros pólót, vegyük fel a kék nadrágot és találkozzunk a Magyar Kupa döntőn. Mutassuk együtt az erőt, amit városunk, közösségünk és a csapatunk képvisel!
Hajrá, Fehérvár! ❤️?

A csapat oldala pedig így fogalmaz:

Klubunk az 1941-es alapítás óta hosszú és sikeres utat járt be: a régiós bajnokságokból stabil NB I-es csapattá nőtte ki magát, jöttek a dobogós helyezések, majd a felejthetetlen 1984-1985-ös UEFA-menetelés. Természetesen ugyanilyen örömmel idézzük fel a 2006-os kupagyőztes, vagy a 2011-es, 2015-ös és 2018-as bajnokcsapatokat, és a 2012-es és 2018-as Európa Liga-csoportkörös szerepléseket is!
A csapat mellett jóban-rosszban, nagy győzelmek, de fájdalmas kudarcok idején is ott álltak a fehérvári emberek, valamint Székesfehérvár is. Városunk nem véletlenül a „Bajnokok városa”, hiszen együttesünk sikerei mellett számos más csapat- és egyéni sportágban is magas színvonalon szerepelnek a versenyzők.
A tavalyi év végén klubunkat azzal a felvetéssel kereste meg Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, hogy több fehérvári egyesülethez hasonlóan a klub és labdarúgóink is viseljék büszkén a címerben városunk nevét. Vezetőségünk egyetértett abban, hogy ezzel a lépéssel még szorosabbra fűzhetjük a város és a klub kapcsolatát, így a 2019-2020-as szezontól a klub csapatait MOL Fehérvár FC néven szerepeltetjük, és címerünk is ennek megfelelően változik 2019. július 1-től.
A klub címerében csak a név változik meg, a szín- és formavilág, illetve a hagyományos címerelemek változatlanul maradnak. A Vidi név sem tűnik el, a klub kommunikációs felületein, a stadionban és a VidiShop termékein továbbra is megjelenik majd.
Hamarosan minden olyan felületen, ahol a klub neve és címere megjelenik, már a megváltozott állapottal találkozhatnak szurkolóink, ugyanakkor természetesen kell idő ahhoz is, hogy ez a változás teljes körűen végig fusson. A változások átvezetése a következő szezonig, és annak elkezdését követően is, folyamatosan történik majd meg.
Hajrá, Vidi! 

A Regia Rádió csapata továbbra is szurkol a sóstói alakulatnak és várja a hallgatók véleményét a facebook oldalon!