Magyar tengerhajózási kiállítás városunkban

Szombaton délelőt a Szabadművelődés Házában nyílik a Magyar Duna-tengerhajózás története című kiállítás, melyen archív fotók mutatják be a tengerhajózás magyar múltját és relikviáit. A tárlat egyik érdekessége, hogy bemutatja a Székesfehérvár – később Alba Regia – nevű Duna-tengerjárót is.

A Tengerészet Világnapja alkalmából kiállítás nyílik szeptember 29-én, szombaton 11 órakor A Szabadművelődés Házában. A Magyar Duna-tengerhajózás története című tárlat archív fotói az egykori magyar tengerjáróhajókat és a hajózás érdekes relikviáit mutatják be a közönségnek.

A tárlat egyik érdekessége, hogy bemutatja a Székesfehérvár – később Alba Regia – nevű Duna-tengerjárót is, amely 1967-ben az iraki-arab háború alatt lezárt Szuezi-csatorna helyett Afrikát megkerülve, Gibraltáron át jutott haza Budapestre. A kiállítás megnyitóján részt vesz az akkori kapitány, Süveges László is. A megnyitó vendégei lesznek továbbá a magyar tengerhajózás hajdan aktív tagjai, a kiállítást Garadnai András, a Magyar Tengerészek Egyesületének elnöke ajánlja a látogatóknak.