Látogatási tilalom péntektől

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, 2019. január 18-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Az intézkedésre azért van szükség, mert a megbetegedési arányjelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket.

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2019. január 7 és 13. között, Fejér megye területén 1796 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez 53,4%-kal több a három munkanapból álló előző hetinél.

A megye egész területén a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány az utóbbi 6 hétben – a három munkanapból álló 2019. 1. hét kivételével – folyamatos emelkedést mutatott, és a megbetegedési arány két járási népegészségügyi osztály és a megye illetékességi területén jelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket. A megyére vonatkoztatva a 2. héten elérte a járványos küszöbérték közel háromszorosát. Az influenza aktivitása továbbra is a mérsékelt tartományban van, közelítve a magas tartományhoz.
forrás: szekesfehervar.hu