Kezdődik a zöldhulladék gyűjtése Fehérváron

Március tizenötödikén kezdi meg a Depónia a zöldhulladék begyűjtését, amit év végéig kéthetente végez Székesfehérváron. A növényi eredetű hulladékok szeparáltan történő gyűjtésének célja a természetes anyagok hasznosítása. 

A gyűjtés során száztíz liter űrtartalmú, 2019-es matricával ellátott áttetsző zsákokba kell tenni a zöldhulladékot, a kisebb ágakat pedig maximum hetven centi hosszú és ötven centi átmérőjű köteg formájában kell a szállítási napokon a kuka mellé kihelyezni. 

Az ügyfelek a díjmentes harminc darab zöldhulladék-matricákat postán kapták meg az idei évre. Azok, akik további zöldhulladékos matricát szeretnének vásárolni, a Depónia ügyfélszolgálatokon tehetik meg. Az eddigi tapasztalatok alapján a program kivételesen népszerű, mert a begyűjtési ciklusok alatt több száz tonna lombhulladékot komposztálnak. A zöldhulladékokat a Depónia hulladékkezelő telepére szállítják, ott hasznosítják és komposzt készül belőle, ami mind zsákos, mind ömlesztett formában megvásárolható Csalán is.