Időjárás-jelentés

Időjárási helyzet Európában:
    —————————-

Európa nagyobb részén folytatódik a nyáriasan meleg, a szeptember közepének megfelelőnél több fokkal enyhébb idő. Spanyolország és Portugália déli felén helyenként 35, 36 fokig is felmelegszik a levegő, de Nyugat-, Közép- és Dél-Európa nagy részén is gyakori a 30 fokos csúcsérték. A többnyire anticiklonális hatásoknak köszönhetően általában eseménytelen is az idő. A Földközi-tenger középső medencéjében több a felhő, eső, egy-egy zivatar is előfordult, de ott is meleg van. Hosszan elnyúló hidegfront húzódik északkeletről egészen a Germán-Lengyel-alföldig, a fronttól északra eső területeken már hűvösebb levegő áramlik. A kontinens leghidegebb része jelenleg a Skandináv-félsziget északi fele, ahol helyenként a délutáni órákban is csak 10 fokot mérnek. Péntek estig ez a hidegfront megközelíti a Kárpát-medencét. Térségünkben lényeges lehűlést nem hoz, hatására északnyugaton fordulhat elő zápor, egy-egy zivatar.

Várható időjárás az ország területére péntek estig:
—————————-
    
Kezdetben fátyolfelhős lesz az ég, csapadék nem várható. Pénteken nyugaton, illetve északon főként a délutáni óráktól helyenként megvastagszik a felhőzet, és északnyugaton már zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Pénteken a Kisalföldön megélénkül az északnyugati szél, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 18 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 26 és 31 fok között valószínű, de északnyugaton kissé hűvösebb, 24, 25 fok lesz.

 

Székesfehérvár várható időjárása:
—————————-

Pénteken már a reggeli, délelőtti órákban is az erősen felhős ég lesz jellemzőbb, inkább csak szűrt napsütés lehet. Délután pedig jobbára borult lesz az ég de legfeljebb elvétve lehet zápor. Az északias szél többnyire gyenge, a déli, kora délutáni órákban mérsékelt, esetleges zápor környezetében élénk lesz.

A délutáni hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul, este 18, 21 fok közé csökken a hőmérséklet. Éjszaka erősen felhős, eleinte akár borult is lehet az ég. Kisebb zápor előfordulhat. Az ÉNy-i szél mérsékelt, éjfélt követően egyre inkább élénk lesz.

 

Forrás: www.szekesfehervarcsapadekadatok.freewb.hu

Forrás: Magyar Távirati Iroda / Országos Meteorológiai Szolgálat