Gyermek-és felnőtt kórusok a zene világnapján

Az Alba Regia Sportcsarnokban október 1-jén hétfőn 18 órakor kezdődő koncerten a város felnőtt és gyermekkórusai, szimfonikus zenekara és népzenei együttese, valamint az iskolák énekes, muzsikus és táncos diákjai lépnek fel a zene világnapja alkalmából. Ezen az eseményen adják át Székesfehérvár zenei elismerését, a Fricsay-díjat, valamint az Éneklő Ifjúság okleveleit is.

Székesfehérváron mintegy két évtizede, hogy október 1-jén a város zenei életének legkiválóbb képviselői: kórusok, zenekarok, hangszeres művészek, népzenészek együtt énekelnek, muzsikálnak, nem ritkán a közönséggel közösen. A hagyományokhoz hűen idén is nagyszabású hangversenyt rendeznek, több mint félezer fellépő részvételével a zene világnapja alkalmából az Alba Regia Sportcsarnokban. Azt est folyamán kerül sor a Fricsay Richárd Zenei Díj, valamint az Éneklő Ifjúság Okleveleinek átadására.

Az esten fellép az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar, az Alba Regia Táncegyüttes, az Arasinda Együttes, az Ars Musica Kórus, a Bástya Kórus, a Ciszterci Gyermekkar és Vegyeskar, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium kórusa, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium Népzenei Együttese, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola táncosai, Legkisebbek Kórusa, Kicsinyek Kórusa, Bárdos Lajos Gyermekkara, Kodály Zoltán Leánykara, valamint Vegyeskara. Az érdeklődők hallhatják a Kossuth Lajos Általános Iskola Gyermekkarát, a Primavera Kórust, a Széna Téri Általános Iskola Gyermekkarát, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Gyermekkarát, Fiúkarát és Vegyeskarát, valamint a Tilinkó Zenekart és Cserta Balázst. A koncerten jelen lesz a Tóvárosi „Cserregők” Gyermekkara, a Vasvári Pál Gimnázium Vegyeskara, a Vox Mirabilis Kamarakórus és Zentai Úti Általános Iskola Gyermekkara.