Diákstaféta hirdeti a honismereti versenyt

Szerdán reggel az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium elől indult el az a diákstaféta, amely a Dr. Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedőt hirdeti. A diákok 2–4 fős csapatokat alkotnak, és egy előre eltervezett útvonalat követve viszik el egymáshoz a versenyre hívó szöveget.

A felhívást szerdán és csütörtökön “staféta” keretében kapják meg az iskolák: a diákok 2–4 fős csapatokat alkotnak, és egy előre eltervezett útvonalat követve viszik el egymáshoz a versenyre hívó szöveget.

A diákstaféta szerdán korán reggel indult útjára az az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium elől a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolába, a stafétát vivő tanulókat a Városgondnokság elektromos autójával szállították egyik helyszínről a másikra.

A verseny több fordulóban zajlik, az első a nevezés időszaka, a feladat itt egy háromperces, a városról szóló telefonos film elkészítése, amelyben a csapattagoknak is be kell mutatkozniuk. A film feltöltésének határideje: 2018. november 10.
Szereminé Hegedűs Krisztina, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója elmondta, nagyon fontos, hogy diákjaik megismerjék a város történetét. Hozzátette, hogy az Árpád Szakképző Iskola idén 135 éves, így ez az intézmény is már része a város történelmének.

 

–ÖKK–