Az Ezredéves diákjai Sóstón

Az egykori fehérvári futball-legenda, válogatott játékos, Tieber László kezdeményezésére a MOL Vidi FC-nél jártak az Ezredéves Speciális Szakiskola egykori és jelenlegi tanulói. A látogatás alkalmával a klub hajdani játékosai körbevezették a gyerekeket a megújult MOL Aréna Sóstói Stadionban.

Tieber László, a többszörös olimpiai válogatott, magyar bajnok, hajdani székesfehérvári labdarúgó-kiválóság elkötelezett támogatója a városban működő Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskolának. Régi csapattársaival mérkőzéslátogatást, wellnesshétvégéket szervez a kisdiákok számára. Az intézmény tanulói hetente járhatnak „Laci bácsi” futballedzéseire, melyeket évente egyszer a Sóstón tart nekik a neves tréner.

Idén a rendhagyó edzés helyett a gyerekek stadionlátogatáson vehettek részt a felújított MOL Aréna Sóstón. Tieber Lászlóval közösen járhatták be a sportkomplexumot, bepillanthattak a felnőtt csapat öltözőjébe, a konditerembe, megnézhették a játékoskijárót és a kispadokat is. A harmincfős csapathoz a Vidi Múzeumban az edző kortársai, Horváth Gábor és Tauser Zoltán is csatlakoztak, akik a saját élményeik mellett a klub történetéről, sikereiről meséltek. Játszottak az interaktív játékokkal és lelkesen fedezték fel Tieber Lászlót a kiállított fotókon. A rendezvénytérben pedig Stoplival is találkozhattak a diákok.

Az egész délelőttös programot a Sóstói Tanösvény játszóterén zárták.

Forrás: ÖKK Fehérvár